Loading...
Kompanija Thermia 2017-12-13T19:19:18+00:00

Kompanija THERMIA je pionir u tehničkom razvoju toplotnih pumpi, što se može videti u dole datom hronološkom pregledu za proteklih 40 godina.

1923.

THERMIA je osnovana u gradu Arvika, ŠvedskaProizvodne aktivnosti kompanije s1923. godine bile usmerene na tri glavnaproizvoda:

  • Moderne i energetski efikasne šporete
  • Peći za grejanje, sa pratećim radijatorima
  • Bojlere za topu vodu

1932.

THERMIA lansira jedinstveni šporet sa integrisanim kontejnerom za toplu vodu.

1958.

THERMIA razvija svoju prvu peć na lož ulje.
THERMIA lansira električni bojler za toplu vodu. Prednost ovog bojlera je bila što je mogao da se postavlja i vertikalno i horizontalno.

1960.

THERMIA razvija prvi električni bojler za toplu vodsa trožilnim termostatima i zaštitom protiv pregrevanja.

1973.

Prva Švedska toplotna pumpa sa integrisanim tankom za toplu vodu je razvijena od strane TREMIA-e.

1977.

THERMIA osniva školu za obuku distributera i servisera. Niko ne može da bude distributer THERMIA proizvoda bezdokumentovanog i proverenog znanja, a sve u cilju zaštite kupaca.

1980.

Revolucionarno je unapređena efikasnost razmene toplote i smanjene su količine kompresorskog fluida.

1984.

U ponudu THERMIA toplotnih pumpi uključeni su i upravljački kompjuter za potpuno automatski režim rada, proizvodnja tople vode i pomoćni grejači.

1993.

Prezentovan je prvi THERMIA modul sa integrisanim sistemima grejanja, proizvodnje tople vode, dodatnim električnim grejačem i upravljačkim kompjuterom. Ovako upakovan modul zauzimao je površinu poda od samo 60 x 60 cm.

1994.

THERMIA lansira scroll kompresor visoke efikasnosti, izuzetne pouzdanosti i sa niskim nivoom buke.

2000.

Daljinska kontrola i nadzor toplotne pumpe postali su mogući. Danas se ovaj sistem zove Thermia Online.

2002.

THERMIA uvodi prvu geotermalnu toplotnu pumpu sa scroll kompresorom, koji daje značajno veću godišnju efikasnost.

2004.

Prezentovana je TWS tehnologija za zagrevanje tople vode, koja predstavlja najbolje rešenje na tržištu. Ova tehnologija se bazira na ekonomičnijem zagrevanju vode u slojevima.

2005.

Lansiranje prve vazduh/voda toplotne pumpe Thermia Atria, koja efikasno radi čak i na temperaturama do -20°C. Iste godine je uvedena i toplotna pumpa zemlja/voda Thermia Diplomat Optimum, koja iz sekunde u sekundu kontrolom broja obrtaja podešava svoje radne parametre, u zavisnosti od trenutnih potreba grejanja.

2007.

THERMIA razvojno-istraživački centar za toplotne pumpe otvorio je švedski princ Karl Filip. Centar razvija i testira toplotne pumpe u svim klimatskim uslovima, od tropskih do arktičkih.

2008.

THERMIA ponovo pravi revoluciju na tržištu toplotnih pumpi – sada sa Thermia Diplomat Optimum G2 modelom sa HGW tehnologijom. Nova tehnologija za zagrevanje vode rešava do tada nemoguću formulu – kada tokom godine kuća zahtevagrejanje, toplotna pumpa Thermia Diplomat Optimum G2 proizvodi i topliju i veću količinu tople vode od bilo koje drugetoplotne pumpe na tržištu, uz istovremenu manju potrošnju energije.

2011.

Lansiranje toplotne pumpe vazduh/voda Thermia Atec. Potpuno novi dizajn, superiorne funkcije i velike uštede. Thermia Atec je pobednik testa godišnje efikasnosti, u konkurenciji toplotnih pumpi istog tipa najboljih brendova na tržištu.
Thermia Link omogućava bolju kontrolu rada toplotne pumpe iz vaše sobe. Pomoću wireless upravljačke jedinice, koju možete postaviti bilo gde u kući, veoma je lako individualno kontrolisati temperaturu u svakoj sobi.

2012.

Sa novim i efikasnijim kompresorom, novim kompresorskim fluidom i najnovijom generacijom izmenjivača toplote, nova toplotna pumpa Thermia Diplomat Optimum G3 je efikasnija od svog prethodnika, pumpe G2.

Uz pomoć opcije Thermia Online, možete kontrolisati i nadgledati svoju toplotnu pumpu preko smartfona, računara ili tableta.

RADNO VREME
PONEDELJAK – PETAK 
10:00 – 18:00
 IVANKOVAČKA 8, BEOGRAD