Loading...
BEHA prednosti2018-06-17T19:39:29+00:00

NORVEŠKI RADIJATORI BEHA SU, ODGOVORNO TVRDIMO, NAJBOLJI ELEKTRIČNI RADIJATORI

Grejanje na električnu energiju kod mnogih ljudi budi asocijacije na visoke troškove. Međutim, upotreba električne energije za grejanje u mnogo čemu je u prednosti nad upotrebom drugih energenata. Mnogi stariji stanovi i dan danas upotrebljavaju tehnološki zastarele termoakumulacione peći. Termoakumulaciona peć osim velike potrošnje električne energije predstavlja i opasnost za zdravlje. Činjenica da se pri izradi starijih modela koristila azbestna izolacija nikako ne ide u prilog upotrebi tih peći.
Pri poređenju investicije u ekonomično električno grejanje BEHA radijatorima i klasičnih sistema na gas ili fosilna goriva uočava se velika razlika. Prema proračunima, investicija u grejanje električnim radijatorima BEHA manja je i do 5 puta u poređenju sa investicijom u grejanje na gas ili fosilna goriva. Takođe, ni sistemi etažnog električnog grejanja se ne mogu porediti ni ekonomičnošću, ni troškovima održavanja, ni pouzdanošću sa norveškim BEHA radijatorima.
Imajući u vidu sve manju raspoloživost prirodnog gasa i fosilnih goriva, kao i stalni trend povećavanja njihovih cena, prednosti grejanja na električnu energiju ni pored njenih budućih poskupljenja neće bitnije uticati na rentabilnost grejanja ekonomičnim BEHA radijatorima. Proizvodnja električne energije u planiranim novim hidro-elektranama i obnovljivim izvorima energije u našoj zemlji samo idu u prilog ovoj tvrdnji. Vrlo značajni parametri su i životni vek i troškovi održavanja sistema BEHA radijatora. Životni vek ovih radijatora duži je od 20 godina, a za to vreme ne iziskuju nikakvo održavanje. Za sve sisteme grejanja na fosilna goriva preporučuje se godišnji pregled sistema (koji može biti i obavezan u slučaju korišćenja prirodnog gasa) i čišćenje dimnjaka. Već samo ti troškovi mogu značajno godišnje opteretiti vaš novčanik, a treba imati u vidu i činjenicu da je životni vek sistema na fosilna goriva ili gas znatno kraći od 20 godina.

Šta je to što nas posebno izdvaja od drugih?

Prava kompanija. Pravo rešenje.

Kompanija BEHA je vodeći proizvođač norveških radijatora u skandinavskim zemljama, poznatim po surovim klimatskim uslovima, već više od 100 godina.

BEHA SHOP

RENOME

Kompanija BEHA postoji više od 100 godina

RENOME

Od 1917. godine, odnosno od samog početka do danas BEHA proizvodi električne radijatore.

JEDNOSTAVNOST

Jednostavno montiranje, bez potreba za servisiranjem i održavanjem

JEDNOSTAVNOST

Jednostavna montaža – postavljanjem nosećeg rama radijatora na zid pomoću 4 šrafa

SERTIFIKAT

Svetski priznati sertifikati kvaliteta

SERTIFIKAT

Svi BEHA radijatori testirani su na institutu NEMKO i poseduju evropski CE sertifikat.

BEHA radijatori imaju daljinsku kontrolu

Uz pomoć mobilne aplikacije za Android i iOS uređaje upravljajte lako i jednostavno sa svim norveškim BEHA Wi-Fi radijatorima.

PRIMER 1

TA peć od 2500 W

TA peć

Najmanja TA peć ima snagu od 2500 W, a najveći BEHA norveški radijator 2000 W

Maksimalna ušteda energije

 • Izuzetno precizni elektronski termostat onemogućava prekomerno zagrevanje

 • Za istu površinu prostorije potrebna je bar dva puta manja snaga u odnosu na sve ostale vrste električnog grejanja

 • Izuzetna energetska efikasnost zahvaljujući specijalnoj konstrukciji grejača sa velikom površinom za razmenu toplote – za razmenu toplote potrebna je što veća površina, a najlošiji slučaj je ravna površina kao kod TA peći, mermernih radijatora i sl.

 • Maksimalna ušteda se postiže upotrebom opcionog ekonomičnog modula TP100 – tajmer sa 3 različita režima rada, gde se u željenim vremenskim periodima temperatura prostorije snižava za 5°C u odnosu na postavljenu temperaturu termostata (noću ili kada ste na poslu)

BEHA SHOP

Primer 2

Kotao od 18 kW

Kotao

Za stan od npr. 85 m2 za etažno grejanje potreban je kotao od najmanje 18 kW, dok je za grejanje BEHA norveškim radijatorima potrebno samo 8 kW instalirane snage

Jednostavno bolji od svih drugih sistema električnog grejanja

Norveški radijatori BEHA su najbolji sistem električnog grejanja. Jednostavni su za korišćenje i montažu, i imaju konkretne prednosti u odnosu na svaki drugi pojedinačni vid električnog grejanja.

IZUZETNA POUZDANOST

 • BEHA radijatori se ne kvare

 • Nema troškova održavanja i servisa

 • Elektronski termostat (bešuman)

 • Plivajući nosači grejača (bešuman rad prilikom zagrevanja i hlađenja)

 • Garancija 5 godina (garancija važi i za termostate i module namenjene naknadnoj ugradnji)

POREĐENJE SA DRUGIM SISTEMIMA GREJANJA

Prva i osnovna razlika je sledeća:

BEHA norveški radijatori: razmena toplote u 1 stepenu – direktno sa grejača na vazduh
Sistem etažnog grejanja: razmena toplote u 3 stepena – sa grejača na vodu, sa vode na radijator, sa radijatora na vazduh, gde se u svakom stepenu javljaju gubici toplote

 • Višestruko niža početna investicija

 • Niži troškovi grejanja

 • Veća energetska efikasnost

 • Nema kotla, pumpi, cevi, ventila i vode koja može da iscuri iz sistema

 • Prednost nad parnim daljinskim grejanjem u smislu mogućnosti korišćenja i van grejne sezone (u prelaznim periodima) i podešavanje temperature kako Vi želite

 • Elegantniji izgled

BESPLATNA DOSTAVA I PLAĆANJE U 6 RATA

Poručite odmah Vaš set norveških radijatora

Poručite odmah
RADNO VREME
PONEDELJAK – PETAK 
10:00 – 18:00
 IVANKOVAČKA 8, BEOGRAD