Loading...
BEHA karakteristike2018-06-07T12:36:58+00:00

OTKRIJTE KARAKTERISTIKE NAJBOLJIH NORVEŠKIH RADIJATORA

Tehnički usavršeni grejni element

Grejač je napravljen od perforiranih aluminijumskih profila. Specijalno projektovani oblik grejača omogućava veću grejnu površinu i usmeravanje toplotne energije u željenom smeru. To je ujedno i razlog zašto je prosečna radna temperatura BEHA grejača jedna od najnižih temperatura grejača na tržištu. Kritična temperatura izgaranja prašine iznosi 225ºC. Temperatura grejača je stabilna na oko 90ºC. Tako i temperatura površine radijatora nikada nije viša od propisanih 80ºC. Niskotemperaturna tehnologija sprečava prekomerno sušenje vazduha u prostoriji i izgaranje prašine, što je naročito značajno za osobe sa alergijama i sličnim zdravstvenim problemima. Grejači su pričvršćeni na kućište radijatora posebnim „plivajućim“ nosačima koji sprečavaju neželjene šumove grejača prilikom zagrevanja i hlađenja (to je jedinstveno rešenje radijatora BEHA). Dodatno, poleđina BEHA radijatora premazana je posebnim premazom koji sprečava nepotreban prelaz temperature na zid iza radijatora.

Precizni elektronski termostat

Izuzetno precizni elektronski termostat ima osetljivost od 0,2ºC. Ova preciznost obezbeđuje minimalnu potrošnju energije.

Vremenski ekonomični modul

Vremenski ekonomični modul se jednostavno ugrađuje pored elektronskog termostata. Njime se programira izbor ekonomičnog načina rada, koji snižava temperaturu za 5ºC u odnosu na postavljenu temperaturu elektronskog termostata.

Zagrejani vazduh se oslobađa iz radijatora na prednjoj strani i odlazi u prostoriju. Izvedba i način postavljanja grejača sprečavaju nakupljanje prašine na grejaču i zidu, kao i tragova pregrevanja kućišta radijatora.

Postavljanje u vlažne prostorije

Svi radijatori BEHA imaju zaštitu IP24. To znači da se mogu postavljati u sve vlažne prostorije, poput kupatila, podruma i slično. BEHA radijatori su bili podvrgnuti svim potrebnim ispitivanjima kod nadležnih evropskih institucija, a imaju i ugrađenu zaštitu IP24 (zaštita od prskanja vodom sa svih strana).

Način postavljanja

Prilikom postavljanja treba poštovati minimalni razmak radijatora od poda (3 cm) i iznad radijatora (5 cm). To znači da za postavljanje radijatora treba prostor visine od 28 cm, odnosno 48 cmu zavisnosti od modela. Prilikom postavljanja između dva zida, treba poštovati razmak od 2 cm na svakoj strani.

Postavljanje BEHA radijatora

Jednostavna montaža

Radijatori se jednostavno montiraju postavljanjem nosećeg rama radijatora na zid pomoću 4 šrafa. Svi radijatori imaju priključni kabl sa utikačem, a po potrebi je moguće nabaviti i razvodnu kutiju za opciono fiksno priključenje direktno na zidni strujni izvod. Razvodna kutija je postavljena na nosećem ramu radijatora i može se proizvoljno pomerati levo i desno, gore i dole.
Napon 220V – 240V
Preciznost termostata 0,2°C na sobnoj temperaturi, odnosno na 20°C
Najviša temperatura prednje ploče 80°C na sobnoj temperaturi, odnosno na 20°C
Boja Bela (RAL 9010)
Ukupan razmak od zida do prednje ploče 83 mm
Ukupan razmak od zida uključujući zidne nosače 83 mm
Propisani minimalni razmak ispod radijatora 30 mm, preporučena visina 10 cm
Propisani minimalni razmak na levoj i desnoj strani radijatora 20 mm
Propisani minimalni razmak iznad radijatora 50 mm

NAPOMENE:

Svaki BEHA norveški radijator se isporučuje sa 1,5 m priključnog kabla i utikačem.
Svaki BEHA norveški radijator poseduje on/off prekidač i elektronski termostat.
Svaki BEHA norveški radijator poseduje dvostruku izolaciju od proboja električne energije na kućište.

Fleksibilnost

Provereni u hladnom skandinavskom okruženju, ekonomični BEHA radijatori osiguravaju pouzdan izvor centralnog grejanja prostorija. Ako za zagrevanje prostorija koristite centralno grejanje na gas ili fosilna goriva, a želite grejati samo spavaću sobu, dnevnu sobu ili možda dečju sobu, onda je izbor ekonomičnih BEHA radijatora brzo i cenovno ubedljivo najpovoljnije rešenje. BEHA radijatore možete efikasno koristiti i za grejanje vikendica, zastakljenih zimskih vrtova, radionica i slično.

 

Bezbednost

Grejanje je izuzetno bezbedno, jer BEHA radijatori sadrže više stepena zaštite:
– zaštita IP24 za
 bezbednu upotrebu u vlažnim prostorijama
– dvostruka električna zaštita sprečava pro
boj električne energije na kućište 
radijatora
– sigurnosni termostat
 u slučaju prekrivanja radijatora

– 
zaobljene ivice, posebno podogodno za malu decu
zaštitni poklopci za neželjena podešavanja radijatora
 

KUPI ODMAH
RADNO VREME
PONEDELJAK – PETAK 
10:00 – 18:00
 IVANKOVAČKA 8, BEOGRAD